wolontariat

wolontariat

Wolontariusz Akcji Podziel się Życiem

Fundacja Dar Szpiku

Drużyna Szpiku dzięki zwiększaniu liczby osób zarejestrowanych w Centralnym Rejestrze Niespokrewnionych Potencjalnych Dawców Szpiku i Krwi Pępowinowej, zwiększa szansę na wyzdrowienie osób dotkniętych chorobą nowotworową,dla których przeszczep szpiku kostnego od dawcy niespokrewnionego jest szansą na wyzdrowienie. Aktualnie wraz z Fundacją Rozwoju Talentów zaprasza do zaangażowania się w akcję jako:

Wolontariusz Akcji Podziel się Życiem

Oferta ważna do: 30.04.2018

Start wolontariatu: III 2018

Cała Polska

tyle ile możesz, każda godzina się liczy

TWOJE ZADANIA W TRAKCIE WOLONTARIATU:

Zobacz w jakie obszary możesz się zaangażować:

• wolontariat sportowy – uczestnictwo w różnego rodzaju imprezach sportowych w czerwonej koszulce Drużyny Szpiku
  • działania edukacyjne – prowadzenie prelekcji edukacyjnych na temat dawstwa szpiku w szkołach, uczelniach, firmach i wszędzie tam, gdzie znajdą się osoby chcące dowiedzieć się czegoś na temat dawstwa szpiku
  • działania akcyjne – wszelkiego rodzaju akcje promujące szpiku, zbiórki pieniędzy, pomoc potrzebującym dotkniętym chorobami nowotworowymi

To tylko ogólny zarys działań. Jeśli masz jakiś pomysł, którego realizacja może przyczynić się do zwiększenia dawstwa szpiku – trafiłeś w dobre miejsce. Potrzebujemy Ciebie!

JESTEŚ IDEALNYM KANDYDATEM, JEŻELI:

…masz chęć pomóc :)

Absolutnie każdy może zostać wolontariuszem! Nie ma znaczenia wiek, płeć, ani to czy jesteś zarejestrowanym dawcą. Liczy się tylko i wyłącznie chęć do działania i odrobina wolnego czasu. Niczego więcej nie wymagamy. Każdy z naszych wolontariuszy w miarę możliwości przejdzie szkolenie dające podstawową wiedzę z zakresu dawstwa szpiku, co pozwoli mu skutecznie uczestniczyć w działaniach Fundacji.

MOŻEMY CI ZAOFEROWAĆ:

• świadomość, że przyczyniłeś się do uratowania komuś życia!
  • zaszczyt bycia częścią Szpikowe Armii!
  • bezpłatne szkolenia o tematyce dawstwa szpiku
  • referencje potwierdzające twoje zaangażowanie i dużo, dużo doświadczenia, które na pewno przyda Ci się w przyszłej pracy!!!

Chcesz dowiedzieć się więcej o organizacji?